Albert van Linder samen met zijn vriend Léon en hun passie voor klassieke auto's bracht hen al snel in contact met het product Waxoyl.
Na de kennismaking en verwerkingsmethode van dit product zijn zij dan ook snel enthousiast geworden betreffende dit product, en merkten zij op dat je deze verwerkingsmethode alleen met passie en liefde voor klassieke auto's vakkundig kunt aanbrengen.
Dit was dan ook direct de aanleiding om hun eigen bedrijf op te zetten.
Het toeval wil dat Léon al jaren op zoek was naar en probaat middel om muurankers te conserveren voor oude en monumentale gebouwen.
In de tijd dat Léon werkzaam was als schilder en veel ervaring opgedaan had in het conserveren merkte hij al snel op dat de muurankers die in de gevel verwerkt zitten in het verleden alleen aan de buitenkant esthetisch een kleurtje kregen omdat de rest van de muurankers niet te bereiken waren laat staan te behandelen. Léon heeft hier altijd een onbevredigend gevoel over gehad
tot hij in aanraking kwam met Waxoyl, dit was het ei van Columbus.
Léon is gaan brainstormen met mensen die in de restauratie-architectuur werkzaam zijn.
Deze mensen werden óók enthousiast en stelden voor om het idee in de praktijk toe te gaan passen. Léon kwam in gesprek met bouwbedrijf Nico de Bont die al snel enthousiast raakte en voorstelde om het pand St Josephstraat 20 te 's-Hertogenbosch op deze wijze te behandelen. Het resulteerde in een groot succes.

Bij deze constatering is aanwezig geweest: François van de Gouw, werkzaam bij BBM als restauratie architectuur te Raamsdonkveer, en Henk van den Brand, werkzaam als bedrijfsleider bij aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught.
Inmiddels zijn er vervolgopdrachten ook met succes uitgevoerd.
Door de eigenschappen en de verwerkingstechnieken van Waxoyl blijken er meerdere onderdelen goed te behandelen in de restauratie wereld.
Denk niet alleen aan muurankers maar ook om bijvoorbeeld stalen kozijnen aan de binnenzijde te behandelen om zo het doorroesten van binnenuit tegen te gaan..

Op deze manier is Anti corrosie bedrijf Brabant ook in contact gekomen in de restauratie wereld
betreffende het behandelen van de binnenzijde van gemonteerde bronzen beelden.
Talen:
Copyright C 2008  "Anti Corrosiebedrijf Brabant"  .  All Rights reserved  .  E-Mail: albertsr@icloud.com