85:15. Kleine afwijkingen van die samenstelling kunnen een wat andere kleur geven. Wanneer een bronzen beeld wordt gegoten worden er allerlei gietgootjes en ontluchtingsmogelijkheden in de mal aangebracht.Nadat het metaal is gestold en het beeld uit de vorm komt, ziet het er soms uit als een enorm netwerk van vertakkingen, met in het midden ergens nog een beeld. Dit moet dan geheel worden opgewerkt. Veel beelden worden in delen gegoten die daarna aan elkaar worden gelast. Indien men last met exact het gelijke materiaal zullen de lasnaden nagenoeg onzichtbaar zijn.
Deze lastechniek is nog niet zo heel oud als men er van uitgaat dat men pas de lastechniek beheerst van af circa 1930. Beelden van voor of nog in deze periode hierna werden niet gelast maar gemonteert. Deze bevestigingen kwam tot stand door het gebruik van metalen bouten. Hierdoor ontstaan er onderlinge inwerkingen, waarbij elektrochemische corrosie optreedt zodat bijvoorbeeld de combinatie van ijzer en brons het ijzer sneller doet roesten, het onedelere metaal (ijzer)offert zich op ten opzichte van het edelere metaal (brons).
Nu heeft Anti Corrosie bedrijf Brabant bedacht om deze bronzen beelden aan de binnenzijde te conserveren met waxoyl. Dit product voldoet niet alleen aan alle eisen waaraan het moet voldoen om een optimale bescherming te bieden maar het product is ook uitstekend te verwerken door middel van een vernevelings techniek.
Eigenschappen van dit product is dat het niet uithard en niet gaat lekken bij hoge temperaturen en ook zeer lage temperaturen doorstaat zonder breekpunt te bereiken waardoor het product dus zeer geschikt is voor bronzen beelden, stalen beelden enz. Het product geeft tevens een zeer goede bescherming tegen invloeden van zouten en daardoor geschikt om in een zeeklimaat toe te passen.

Voorbeeld van een gemonteerd beeld is het Heilig hart beeld (1929) geplaatst op het Emmaplein in 's-Hertogenbosch. Dit beeld is opgeknapt door Binder Art Services uit Haarlem en ter plaatse heeft Anti corrosie Bedrijf Brabant uit 's-Hertogenbosch dit beeld op verzoek van de gemeente 's-Hertogenbosch aan de binnenzijde geconserveerd.

Voordeel is dat er door deze behandeling het beeld nagenoeg geen leksporen over de meestal steenachtige sokkel achter laat.
Wilt u meer informatie over deze behandeling dan kunt u het formulier invullen.
006
021
012
022
Talen:
Copyright C 2008  "Anti Corrosiebedrijf Brabant"  .  All Rights reserved  .  E-Mail: albertsr@icloud.com